Menu

Kategoria: Sprzęt kuchenny

Pakowanie próżniowe, Caso VC300

28 listopada 2017

Kierowca Dawid kolejny raz podesłał zdjęcia swoich potraw pakowanych próżniowo. Dawid: „Potrawa ma 2 tygodnie, 5min i gotowe, bez zmywania, a smaczne jak pierwszego dnia po ugotowaniu.” Dodatkowo Dawid przesłał link do strony z opisem pakowarki i z przepisami, które i ja polecam: FB: Olga Smile, lub https://www.olgasmile.com/zgrzewarka-do-folii-caso-vc300.ht…

Od czytelników Pakowanie próżniowe Sprzęt kuchenny W trasę

Pakowarka próżniowa

8 listopada 2017

Kierowca Dawid podesłał swój sposób na gotowe obiady w trasie, czyli pakowanie próżniowe. Może nie wygląda to najlepiej na zdjęciu, ale na pewno dobrze smakuje po podgrzaniu. Dawid: „Obiad domowy na raz, termin ważności 3 tygodnie w lodówce. Mielony, ziemniaczki i marchewka – wystarczy podgrzać w garnku z wodą i nie ma zmywania, oto moja […]

Od czytelników Pakowanie próżniowe Sprzęt kuchenny W trasę

Lejek do słoików

23 września 2017

Jakie jest najważniejsze narzędzie podczas zalewania słoiczków w trasę? Szeroki lejek. Dzięki niemu nic nie kapie po słoiku i nie trzeba wycierać przed zakręceniem. Moja metoda przy zalewaniu słoików to odcedzenie gęstego przez grube sito, potem nakładam po równo gęste, a następnie zalewam odlaną „wodą”.

Sprzęt kuchenny W trasę Weki