579 115-221
Gotowe danie - gulasz ze schabu w sosie Korma i ryż basmati

Schab w stylu indyjskim – sos Korma

Gotowe danie - gulasz ze schabu w sosie Korma i ryż basmati

Schab w stylu indyjskim to jeden z najprostszych przepisów na tej stronie. Jeszcze prostszy w przygotowaniu byłby gdyby zamiast schabu użyć fileta z kurczaka lub indyka. Ogólnie nie jestem zwolennikiem gotowych sosów, ale sos Korma wyjątkowo mi posmakował i skład ma całkiem nie najgorszy. Z tej firmy widziałem jeszcze dwa smaki: jeden to coś z pomidorami i drugi to bodajże tika masala.
Schab

Schab

Schab w stylu indyjskim – sos Korma – skład:

✓ około 0,5kg schabu (lub innego mięsa)
✓ sos Korma “Kremowy sos z wiórkami kokosowymi i cebulą
✓ sól.

Rozbite kotlety

Rozbite kotlety

Schab w stylu indyjskim – sos Korma – przygotowanie:

Schab pokroić na plastry, rozbić jak do kotletów, posolić i pokroić w gulasz. Rozbijanie jest po to, żeby nie był jak podeszwa, można też wcześniej zamarynować w jakiejś zalewie albo zmiękczyć solą do peklowania. Pokrojone mięso podsmażyć na oleju, dodać sos ze słoika i dusić około 20-30 minut aż schab odpowiednio zmięknie. W przypadku kurczaka dusić nie dłużej niż 10 minut żeby kurczak nie wysechł na wiór.
Smacznego. 🙂

Schab rozbity, pokrojony i smażony na oleju

Schab rozbity, pokrojony i smażony na oleju

Sos Korma

Sos Korma

Sos śmietanowy Korma z wiórkami kokosu i cebulą

Sos śmietanowy Korma z wiórkami kokosu i cebulą

Leave a Reply

Related Post