Kuchnia Truckera

Indyk po chińsku – słoiki w trasę

Indyk po chińsku

Indyk po chińsku czyli trzecia propozycja na słoiki w trasę, którą przygotowałem wraz z żoną.
Indyk po chińsku – skład:

✓ 0,8 kg filetu z indyka
✓ 0,8 kg pieczarek
✓ 2x mrożonka Mieszanka Chińska Hortex
✓ 2x przyprawa Knorr Fix Do Potraw Chińskich
✓ sos sojowy
✓ świeży korzeń imbiru – ok 4-5 cm
✓ zimne piwo
✓ kot brytyjski Enzzi

Indyk po chińsku – przygotowanie:

Indyka pokroić w kostkę i podsmażyć na woku na bardzo dużym ogniu, dodając 3-4 łyżki sosu sojowego, cały czas mieszając. Na osobnej patelni podsmażyć pieczarki. Do mięsa dodać mieszankę chińską, rozrobiony w wodzie fix Knorra, pieczarki i imbir utarty na drobnej tarce.
Dusić ok 40-50 minut popijając piwem.

UWAGA: Żaden kot nie został zużyty do przygotowania potrawy

Indyk po chińsku