Proste danie prawie na szybko czyli biała kiełbasa z cebulą, duszona w piwie. Można dusić w całości, ponacinać, pokroić w plastry lub kostkę. Jak się chce to można najpierw podsmażyć na patelni, a dopiero potem zalać piwem i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 30-40 minut, aż cebula zacznie się rozgotowywać. Czasem pod koniec duszenia dodaję łyżkę-dwie przecieru pomidorowego, można też zaciągnąć śmietaną lub mąką i powstaje gęsty sos. Dowolne przyprawy do smaku.
Najbardziej lubię z ziemniakami lub makaronem.
Moje pomysły na jedzenie w trasie. Czasem zaskakujące – niektórzy mówią o nich „bieda” – czasem bardzo proste, czasem skomplikowane, ale zawsze dużo lepsze od gotowców typu ADR ze sklepu.
Nazywam się Marcin Marek Kucharzyk, jestem zawodowym kierowcą i amatorskim kucharzem.