Tydzień w domu, więc można poszukać i popróbować nowych przepisów. Dziś gotuję zupę turecką TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI, czyli po naszemu hybrydę rosołu i pomidorówki, ale z suszoną miętą, sokiem z cytryny, ostrą papryką i świeżymi pomidorami. Jak wyjdzie, a zapowiada się nieźle, to na pewno będzie gotowane na weekendzie i wrzucę fotki z przepisem
<Edit>
Zupa gotowa, jest świetna, więc na pewno będzie gotowana w trasie
</Edit>
Na zdjęciu pomidory z suszoną miętą podsmażone na maśle.
Moje pomysły na jedzenie w trasie. Czasem zaskakujące – niektórzy mówią o nich „bieda” – czasem bardzo proste, czasem skomplikowane, ale zawsze dużo lepsze od gotowców typu ADR ze sklepu.
Nazywam się Marcin Marek Kucharzyk, jestem zawodowym kierowcą i amatorskim kucharzem.