Pierwszy raz w historii Kuchni Truckera przygotowałem z żoną na wyjazd coś innego niż zawekowane słoiki i jest to pieczeń z udźca z indyka z

Gotowanie w trasie, dania do słoika, przepisy kierowcy.
Pierwszy raz w historii Kuchni Truckera przygotowałem z żoną na wyjazd coś innego niż zawekowane słoiki i jest to pieczeń z udźca z indyka z
Dzisiaj będą trzy nowe przepisy. Pierwszy to ostry sos cayenne-truskawkowy, który przygotowałem z papryczek cayenne z własnej hodowli, a dwa następne to słoiki w trasę.
Tematem dzisiejszego wpisu są różna sposoby przechowywania żywności czyli Wekowanie, pasteryzacja, tyndalizacja i pakowanie próżniowe. Dostaję sporo pytań jak przechowywać jedzenie zabierane w trasę, więc
Domowa szynka parzona to najlepszy sposób na własne wędliny w trasę. I nie tylko w trasę, bo czemu nie zostawić trochę domownikom? Wszystko co potrzeba
Brutalnie obudzony o 5-tej rano kupiłem szynkowar. Spałem sobie w najlepsze gdy nagle kabiną zatrzęsło, aż podskoczyłem na łóżku. Odsłaniam firankę i widzę, że ktoś
Kierowca Dawid kolejny raz podesłał zdjęcia swoich potraw pakowanych próżniowo. Dawid: “Potrawa ma 2 tygodnie, 5min i gotowe, bez zmywania, a smaczne jak pierwszego dnia
Kierowca Dawid podesłał swój sposób na gotowe obiady w trasie, czyli pakowanie próżniowe. Może nie wygląda to najlepiej na zdjęciu, ale na pewno dobrze smakuje