579 115-221
Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku - słoiki w trasę

Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku – słoiki w trasę

Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku - słoiki w trasę

Na wyjazd po świętach wielkanocnych przygotowałem kolejne dwa ekspresowe i proste DANIA DO SŁOIKÓW W TRASĘ. Pierwsze z nich to filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku, a drugi to będzie zupa węgierska z szynką kulką – do obu użyłem mrożonek z firmy IGLOTEX z serii Proste Historie – Warzywa na patelnię, które oprócz warzyw zawierają także gotową mieszankę przypraw.
Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku - słoiki w trasę

Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku – słoiki w trasę – filet z kurczaka pokrojony w kostkę

Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku – słoiki w trasę – skład:

✓ 1,5kg filetu z kurczaka
✓ 2 mrożonki Proste Historie – warzywa na patelnię po hiszpańsku
✓ przyprawy: sól, pieprz.

Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku - słoiki w trasę

Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku – słoiki w trasę – mrożonka Proste Historie

Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku – słoiki w trasę – przygotowanie:

Przepis jest bardzo prosty więc dużo pisania nie będzie. Z mięsa wykroić zbędny tłuszcz, pokroić w kostkę, obsmażyć z zewnątrz na oleju i odstawić na bok. Zawartość torebki z mrożonkami przełożyć do garnka, dolać 2 szklanki wody, wsypać przyprawy z mrożonek, dodać do smaku soli i pieprzu i gotować do zmięknięcia warzyw. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać podsmażonego kurczaka i dusić jeszcze kilka minut, ale nie dłużej niż 10. Gotowe danie przełożyć do słoików i zapasteryzować wg przepisu z tej strony: Pastetyzacja, wekowanie.
Smacznego. 🙂

Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku – słoiki w trasę – podsmażone mięso

Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku - słoiki w trasę

Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku – słoiki w trasę – warzywa gotowe do duszenia

 

4 thoughts on “Filet z kurczaka i warzywa na patelnię po hiszpańsku – słoiki w trasę”

  1. Monika Pietrzak pisze:

    Witaj. trafił am na Twoje przepisy przypadkiem. Są bombowe. Dziękuje i pozdrawiam

    1. Również dziękuję i również pozdrawiam. 🙂

  2. Anita pisze:

    Witam, ile razy pasteryzujesz słoiki, słyszałam kilka wersji,

    1. Na własny użytek tylko raz. Zapasteryzowame słoiki trzymam w lodówce.

Leave a Reply

Related Post