Drugi z dzisiejszych przepisów to filet z indyka po baskijsku ugotowany i zapasteryzowany do słoików w trasę. Danie pochodzi z kuchni hiszpańskiej, świetnie wygląda, jeszcze
Kategoria: Drugie danie
Wątróbka Merlot z cebulą, grzybami i ostrą paprykąWątróbka Merlot z cebulą, grzybami i ostrą papryką
Już od dawna chodziła za mną wątróbka, ale przy zakupach przed weekendowym gotowaniem zawsze o niej zapominałem. Aż nadszedł ten dzień, w którym pamiętałem i
Burito z wołowiną i wędzonym łososiemBurito z wołowiną i wędzonym łososiem
Zainspirowany mailem od jednego z czytelników postanowiłem w weekend przygotować burito z wołowiną i wędzonym łososiem. Nie wiem na ile to moje burito jest zbieżne
Kaszotto Szefowej Kuchni Sylwii – słoiki w trasęKaszotto Szefowej Kuchni Sylwii – słoiki w trasę
Najdłużej oczekujący na publikację przepis Szefowej Sylwii to kaszotto z cukinią do słoików w trasę. Sylwia napisała, że warto zainteresować się mieszankami Trendy Lunch “bo
Aromatyczne pulpety w sosie musztardowym Szefowej Kuchni Sylwii – słoiki w trasęAromatyczne pulpety w sosie musztardowym Szefowej Kuchni Sylwii – słoiki w trasę
Pierwszy z dwóch zaległych przepisów od Szefowej Sylwii to aromatyczne pulpety w sosie musztardowym. Danie wydaje się w miarę proste do przygotowania i wygląda bardzo
Świeże leczo Szefowej Kuchni SylwiiŚwieże leczo Szefowej Kuchni Sylwii
Dzisiaj nie ma weekendowego gotowania, bo idę na szamkę na Autohofie, ale w zamian jest świeże leczo Szefowej Kuchni Sylwii. Sylwia nawet nie wie, że
Udziec z indyka w sosie koperkowo-chrzanowym – słoiki w trasęUdziec z indyka w sosie koperkowo-chrzanowym – słoiki w trasę
Udziec z indyka w sosie koperkowo-chrzanowym to trzeci z przepisów na danie do słoika w trasę, który użyłem do gotowania na koniec urlopu. Od dawna
Szakszuka po bieszczadzku – słoiki w trasęSzakszuka po bieszczadzku – słoiki w trasę
Wg autorki przepisu który użyłem, szakszuka to danie z kuchni tunezyjskiej i wielki bałagan na talerzu. A moja nazwa jest “szakszuka po bieszczadzku”, bo mieszkam
Gulasz ze schabu z marchewką w sosie śmietankowo-musztardowym – słoiki w trasęGulasz ze schabu z marchewką w sosie śmietankowo-musztardowym – słoiki w trasę
Po dość długiej przerwie w publikacji przepisów, spowodowanej nie tylko moim wrodzonym lenistwem, ale też urlopem, nadszedł czas na na nowe dania do słoików w
Żeberka duszone po meksykańskuŻeberka duszone po meksykańsku
Żeberka po meksykańsku gotowe. Tak na prawdę co najwyżej à la meksykańskie, tym bardziej, że podane z ziemniakami, a i przyprawy nie do końca typowo