Pikantny, autorski przepis na sos cayenne z papryki własnej hodowli to moje marzenie, które właśnie się spełniło. Papryka wyhodowana, zebrana na zielono, bo w Bieszczadach

Gotowanie w trasie, dania do słoika, przepisy kierowcy.
Pikantny, autorski przepis na sos cayenne z papryki własnej hodowli to moje marzenie, które właśnie się spełniło. Papryka wyhodowana, zebrana na zielono, bo w Bieszczadach
Czas na uzupełnienie zaległości, a jest ich trochę. Na pierwszy ogień idzie przepis na ostry sos dyniowo-paprykowy z wykorzystaniem papryki habanero. Sos świetnie się sprawdza
Ostatni z dzisiejszych przepisów na słoiki w trasę to połączenie dwóch dań z kuchni węgierskiej: tokany a’la csikos, czyli gulasz kowbojski (wg książki z której
Drugi z dzisiejszych przepisów to filet z indyka po baskijsku ugotowany i zapasteryzowany do słoików w trasę. Danie pochodzi z kuchni hiszpańskiej, świetnie wygląda, jeszcze
Najdłużej oczekujący na publikację przepis Szefowej Sylwii to kaszotto z cukinią do słoików w trasę. Sylwia napisała, że warto zainteresować się mieszankami Trendy Lunch “bo
Pierwszy z dwóch zaległych przepisów od Szefowej Sylwii to aromatyczne pulpety w sosie musztardowym. Danie wydaje się w miarę proste do przygotowania i wygląda bardzo
Ostatnie danie do słoików na wyjazd, które wczoraj ugotowałem to pikantna i gęsta zupa z mielonego mięsa z ziemniakami i kaszą pęczak. Mięso które użyłem
Udziec z indyka w sosie koperkowo-chrzanowym to trzeci z przepisów na danie do słoika w trasę, który użyłem do gotowania na koniec urlopu. Od dawna
Wg autorki przepisu który użyłem, szakszuka to danie z kuchni tunezyjskiej i wielki bałagan na talerzu. A moja nazwa jest “szakszuka po bieszczadzku”, bo mieszkam
Po dość długiej przerwie w publikacji przepisów, spowodowanej nie tylko moim wrodzonym lenistwem, ale też urlopem, nadszedł czas na na nowe dania do słoików w